Denizli Büyükşehir Belediyesi 9 ilçede 9 bin dekar alanda mera ıslah çalışması başlattı. Denizli’nin kazanmaya devam edeceğini dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Üreticilerin yem maliyetini düşürecek proje ile 3 yılda 27.350 dekar alanda mera ıslahı yaptık” dedi

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma projeleri ile ön plana çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yem maliyetlerinin düşürülmesi için büyük önemi bulunan mera ıslah çalışmalarını bu yıl da sürdürüyor. 2022 yılında 4 ilçede 6 bin 350 dekar, 2023 yılında 11 ilçede 12 bin dekar alanda mera ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl ise 9 ilçede yapacağı 9 bin dekarlık ıslah çalışmasına başladı. Üç yılda 27 bin 350 dekar mera alanının ıslah edileceği proje, hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramı geliştirmeyi amaçlıyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde Acıpayam, Baklan, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki 34 mahallede yapılan ıslah çalışmaları ile söz konusu bölgelerde mevcutta yüzde 38 olan kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 49’ a çıkarılması hedefleniyor.

Üreticiler memnun

Hakkari Belediyesinin kar timleri görev başında Hakkari Belediyesinin kar timleri görev başında

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 yıldır sürdürdükleri mera ıslahından üreticilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Vatandaşların talebi üzerine projeyi bu yıl da sürdürdüklerini belirten Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanında olmaya, tüm imkanlarımızla onları desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü üreticimizin daha çok kazanması demek Denizli’mizin kazanması, dolayısıyla vatandaşlarımızın daha kaliteli, ucuz ve güvenli ürüne ulaşması demektir. Denizli’miz kazanmaya devam edecek inşallah. Projemize emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”

Kaynak: iha