Bayburt’ta arıcıların bal hasadı sezonu başladı, yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen Bayburt balı, hasat edilmeye başlandı.

Zirai ilaçlamaya maruz kalmamış doğal meralarda gezinen arılar, çeşit çeşit çiçeklerden topladıkları nektarlarla eşsiz lezzette bal üretiyor. Bayburt balı, hem damak tadına hitap eden lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla öne çıkıyor.

Efeler’de öğrencilere gıda okur yazarlığı eğitimi verildi Efeler’de öğrencilere gıda okur yazarlığı eğitimi verildi

Bal hasadının başladığını duyuran Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İlimizin yüksek rakımlı yaylalarında organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başlandı. İlimizde bal üretimi yapan arıcılar, zengin bitki örtüsüyle kaplı yaylalarda çeşit çeşit çiçeklerden elde ettikleri balların hasadını yapıyorlar. Zengin bitki örtüsü ve yaylalarıyla arıcılar için önemli bir yere sahip olan ilimizde, arıcılar organik bal üretmek için çalışıyorlar. Zirai ilaçlamanın olmadığı doğal bitki örtüsü ile kaplı Bayburt meralarına kovanlarını bırakan arıcılar, çabalarının karşılığını almaya çalışıyor. Bol bereketli bir sezon diliyoruz."

Kaynak: iha