Sağlık

Bayramda et tüketimine dikkat edin: “Uygun şekilde pişirilmesi önemli”

KURBAN BAYRAMININ GELMESİYLE KIRMIZI ETİN NASIL TÜKETİLMESİ GEREKTİĞİ İLE İLGİLİ UYARILARDA BULUNAN BESLENME VE DİYETETİK UZMANI UZM. DYT. GİZEM AYDIN AMİL, “UYGUN OLMAYAN PİŞİRME YÖNTEMLERİ İLE AŞIRI MİKTARDA TÜKETİLEN ET; HİPERTANSİYON, DİYABET, KORONER KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRMAKTA VE SİNDİRİM SİSTEMİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYEREK REFLÜ, HAZIMSIZLIK VE KABIZLIK GİBİ PROBLEMLERİN OLUŞUMUNA NEDEN OLMAKTADIR” DEDİ.

Abone Ol

Kurban Bayramının gelmesiyle kırmızı etin nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Uzm. Dyt. Gizem Aydın Amil, “Uygun olmayan pişirme yöntemleri ile aşırı miktarda tüketilen et;...