Toksin üretildiği zamanlarda özellikle patlamaların yaşandığı durumlarda deniz ürünlerinin tüketilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Esin Süzer, “Körfezde kirliliğe sebep olan mikro alglerimizin toksin üreten türleri var. Toksinler midye, balık...
Bilim insanından önemli körfez uyarısı, tehlike sadece balıkta değil
TOKSİN ÜRETİLDİĞİ ZAMANLARDA ÖZELLİKLE PATLAMALARIN YAŞANDIĞI DURUMLARDA DENİZ ÜRÜNLERİNİN TÜKETİLMEMESİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNAN PROF. DR. ESİN SÜZER, “KÖRFEZDE KİRLİLİĞE SEBEP OLAN MİKRO ALGLERİMİZİN TOKSİN ÜRETEN TÜRLERİ VAR. TOKSİNLER MİDYE, BALIK GİBİ DENİZEL ORGANİZMALARIN BÜNYESİNE GEÇEBİLİYOR. BİZ BUNLARI TÜKETTİĞİMİZ ZAMAN BİZE DE GEÇEBİLİYOR. PATLAMALARIN YAŞANDIĞI DURUMLARDA DENİZ ÜRÜNLERİNİN TÜKETİLMEMESİNİ TAVSİYE EDERİZ” DEDİ.
Bunlar da ilginizi çekebilir