Ekonomi

Diyarbakır’ın yerel buğdayı ‘Sorgül’ ile üretilen makarnalar İtalya makarnasına rakip

DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE YETİŞTİRİLEN “SORGÜL” İSİMLİ YEREL BUĞDAY, UN VE HAMUR İŞLEMİNDEN SONRA MAKARNA HALİNE GETİRİLİYOR. FARKLI ÇEŞİTLERLE YAPILAN MAKARNALAR, İTALYA’NIN PARMESAN PEYNİRİYLE SERVİS EDİLİYOR.

Abone Ol

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yetiştirilen “Sorgül” isimli yerel buğdaydan üretilen makarnalar, İtalya’ya rakip oldu.

33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, 54 coğrafi işaret tescili bulunan lezzeti bünyesinde bulunduruyor. Silvan ilçesinde yetiştirilen...