ATSO Başkanı Hacısüleyman: "Gelir vergisi kanununda düzenleme şart" ATSO Başkanı Hacısüleyman: "Gelir vergisi kanununda düzenleme şart"

Eskişehir Teknik Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülecek olan ATMACA (Air Traffic Management And Communication Over Atn/Ips) Projesi, yüzde 98,6 değerlendirme puanıyla başvuruda bulunan projeler arasında üst sıralarda yerini alarak, SESAR 2023 tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Havacılık endüstrisi ve Avrupa Birliği tarafından Ufuk Avrupa aracılığıyla projelere toplam 26 milyon Euro fon sağlayan, Dijital Avrupa Gökyüzü Araştırma ve İnovasyon Programı çerçevesinde toplam 100 başvurudan 18’i desteklenmeye değer görülürken, yenilikçi projeler; Avrupa’da hava trafik yönetimini akıllı ve sürdürülebilir kılmak amacıyla yenilikçi konseptler, metodolojiler ve teknolojiler üretmeyi amaçlayan çeşitli konuları ele alıyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi ATMACA Projesiyle Türkiye’ye SESAR Projelerinde ilk koordinatörlük unvanını kazandırdı

Eskişehir Teknik Üniversitesi ATMACA projesi ile Türkiye’ye SESAR projelerinde ilk koordinatörlük unvanını kazandırırken, proje SESAR projeleri arasında Avrupa Birliğinde kadın koordinatör tarafından yürütülecek az sayıdaki projelerden birisi olarak yerini aldı. Dr. Öğr. Üyesi Fulya Aybek Çetek’in uluslararası koordinatörlüğündeki proje, üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrolü Bölümü öğretim üyelerinden; Prof. Dr. Cem Çetek, Dr. Öğr. Üyesi Emre Aydoğan; Öğr. Gör. Dr. Okan Saldoğan ve Havacılık Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Savaş S. Ateş ve Dr. Öğr. Üyesi Emircan Özdemir’den oluşan proje ekibi tarafından yürütülecek.

5 farklı ülkeden toplam 7 proje ortağı olan ATMACA projesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkiye liderliğinde Türk Hava Yolları, Deep Blue İtaly, De Montfort University United Kingdom, Ecole Nationale de l’Aviation Civile ENAC- Fransa, SAERCO İspanya, Universidad Politécnica de Madrid İspanya paydaşlığında gerçekleştirilecek.

ATMACA Projesi ile Hava-Yer Entegrasyonunda havacılıkta kullanılan mevcut iletişim sistemlerine internet tabanlı yenilikçi bir teknoloji geliştirilmesi amaçlanıyor

Proje kapsamında hava-yer entegrasyonunda havacılıkta kullanılan mevcut iletişim sistemlerine internet tabanlı yenilikçi bir teknoloji geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje, uçuşun tüm alanlarında internet protokol servisini (IPS) temel alan havacılık telekomünikasyonu (ATN) aracılığıyla etkili, kesintisiz, birlikte çalışabilir havadan yere veri bağlantısı sağlayan iletişim teknolojilerini ve dijital uçuş izleme ve yönetim ortamını sağlayan yenilikçi bir çözümü ele alıyor.

Kaynak: iha