Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, Öğretim Görevlisi Mehmet Palabıyık ve Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde öğretim elemanları ve öğrencilere ‘Yangın Güvenliği ve Tahliye Yöntemleri’ konulu seminer eğitimi verildi.

Seminerde bu tür eğitimlerin amacının yangın çıkma ihtimali olan yerlerde, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu eğitim kurumları, hastaneler, alışveriş merkezleri, fabrikalar, kurum ve kuruluşlarda kısa sürede doğru ve etkili müdahale becerisi kazanmak olduğu anlatıldı. Okul, işyeri, fabrika vb. yerlerde meydana gelebilecek bir yangında sıcaklığın ilk 5 dakika içerisinde 500 santigrat derecenin üzerine çıkabileceği ve insan vücudunun bu sıcaklıklara kişisel korunma ekipmanları olmadan dayanabilme ihtimalinin çok zor olduğunu belirtildi.

Gaziantep’te yıllık ortalama 8 binin üzerinde yangın ve acil durum olaylarının meydana geldiğini belirten GAÜN Öğr. Gör. Mehmet Palabıyık yangınlarda ilk müdahalenin hayati önemli olduğunu ve bu müdahalenin de ancak yangın söndürme cihazlarıyla yapılabileceğini, evlerde erken algılama sistemleri ve yangın söndürme cihazlarının bulundurulması gerektiğini söyledi.

Çukurca’nın tarihi taş evleri turizme açıldı Çukurca’nın tarihi taş evleri turizme açıldı

Seminerde afet konusunun önemle dikkate alınması gerektiğini vurgulayan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, “Sivil savunma ve itfaiyecilik alanında nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için yüksekokulumuz bünyesinde teorik ve pratik eğitimlere devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: iha