Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bünyesinde kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) akreditasyon süreçleri için hazırlıklarını tamamladı.

Şehit Gündüz birinci sene-i devriyesinde dualarla yad edildi Şehit Gündüz birinci sene-i devriyesinde dualarla yad edildi

Kurumsal değerlendirme ve akreditasyon süreçlerinde Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Davut Sinan Kaplan’ın öncülüğünde ‘Liderlik, Yönetim ve Kalite’, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sevgi Gezici öncülüğünde ‘Araştırma-Geliştirme (AR-GE)’, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Caner Yıldırım öncülüğünde ‘Eğitim ve Öğretim’, akademik personel Arş. Gör. Dr. Mehmet Gözlü liderliğinde ise ‘Toplumsal Katkı’ başlıkları altında 46 alt ölçüte göre özverili çalışmalar yürütüldü.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, 1988 yılında GAÜN bünyesinde kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsünün, öncelikli amacının sağlık bilimleri alanında lisansüstü eğitim-öğretimi düzenlemek, yürütmek ve denetlemek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Balat, bu kapsamda, enstitünün, uluslararası standartlara uygun bir eğitim altyapısı oluşturarak, Türkiye’nin sağlık alanındaki nitelikli insan gücüne katkıda bulunmayı ve yapılan bilimsel çalışmalarla dünya literatürüne değer katmayı hedeflediğini vurguladı. Prof. Dr. Balat, bu misyon doğrultusunda, enstitünün yürüttüğü çalışmaların hem akademik alanda hem de uygulama alanında önemli bir etki oluşturarak, uluslararası alanda tanınan bir kurum haline gelmesinin önemine değindi.

Enstitünün 1990-1991 ders yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başladığını söyleyen Enstitü Müdürü Doç. Dr. Davut Sinan Kaplan ise, “Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesine bağlı anabilim dalları bünyesinde lisansüstü programlar sunuyor. 13 Anabilim dalında 15 aktif doktora programı ve 21 anabilim dalında 28 aktif yüksek lisans programı ile her geçen gün büyüyen enstitü hem öğrenci sayısı hem de program çeşitliliği açısından gelişimini sürdürüyor. Enstitümüz, sadece sayısal verilerle değil, nitelik açısından da kendini geliştirmeyi amaçlamış ve 2021-2024 yılları arasında YÖK akreditasyon süreçleri için hazırlıklarını tamamlamıştır” ifadelerini kullandı.

Enstitünün Kalite ve Akreditasyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gezici de Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak, “Kaliteyi önemseyip, kurumsallaşmaya odaklanan üçüncü nesil bir üniversite için hep birlikte el ele” sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, “Son yapılan Kurum İç Değerlendirme Kalite Raporuna göre 46 başlık altında incelendi ve 35 başlıkta en yüksek puanı aldı. Bu başarı, enstitünün kalite güvence sistemlerinin gerektirdiği kurumsal yapılanmayı tamamlayarak, YÖK Akreditasyonu almak için başvuruda bulunmasına imkan sağlayacaktır. Bu süreçte, desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayşe Balat olmak üzere, enstitümüzün tüm değerli öğretim üyelerine, akademik ve idari personellerimize teşekkür ederiz. Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak, Türkiye’nin ve dünyanın sağlık bilimleri alanındaki liderlerinden biri olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: iha