Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Gastronomievi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi işbirliğiyle, El Hijyeni Günü’nde sağlık ve hijyen konularında farkındalığı artırmak için eğitim düzenledi.

Yangın mağduru çiftçilere 225 ton yem desteği Yangın mağduru çiftçilere 225 ton yem desteği

UNESCO Gastronomievinde düzenlenen etkinlikte; Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından "El Yıkamak Hayat Kurtarır" sloganıyla verilen eğitimlerde, HBB personelleri ve vatandaşlara etkili el yıkama yöntemleri, el antiseptiği ve lateks eldivenlerin doğru kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Katılımcılara günlük yaşamlarında ve mesleklerinde daha sağlıklı uygulamaları benimsemeleri konusunda teşvik eden MKÜ görevlileri, ayrıca genel mutfak hijyeni konularında da önemli bilgiler aktardı.

Uzmanlar, sıcak su ile el yıkamanın dermatit riskine sebep olabileceğine dikkat çekerek, sıvı sabun ya da alkollü el antiseptiğinin avuç içi, el sırtı, parmak araları, tırnak yüzeyleri ve bileklerin her tarafına temas etmesi gerektiğini vurguladı

HBB Gastronomievi yetkilileri ise, Hatay halkına hizmet verdikleri her tesiste kalitenin yanı sıra hijyen koşullarına da büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Kaynak: iha