Kamalı, iftardan sahura kadar gün içinde alınması gereken 2-3 litre suyun önemini vurgulayarak, ayrıca diüretik etkisi olan çay ve kahvenin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirtti.
Ramazan ayında beslenme düzeninin değiştiği ve dengeli beslenmenin önem kazandığına değinen Kamalı, sağlıklı sahur ve iftar menülerinin oruç tutmanın sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağladığını ifade etti. Ayrıca, bu dönemde kilo kontrolünün de mümkün olduğunu ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının bu süreci kilo almadan geçirmenin mümkün olduğunu söyledi.
Sahurun önemine de değinen Kamalı, sahurun atlanmaması gerektiğini ve sahur yapılmaması durumunda bağışıklık sisteminin zayıflayabileceğini belirtti. Sahurda önerilen besinler arasında sahanda yumurta, peynir, ceviz, badem, hurma, sebzeler ve tam tahıllı ekmekler bulunuyor.
İftar öğününde ise sindirimi kolaylaştırmak için çorba ve tam tahıllı ekmek öneren Kamalı, iftarın su ile açılmasını önerdi ve iftardan sonra su tüketiminin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, iftarda pidelerin porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini ve mümkünse çavdar, kepekli veya tam tahıllı ekmeklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Son olarak, tatlı isteğinin azaltılması için protein ağırlıklı beslenmenin önemine değinen Kamalı, sporun iftardan sonra 1-1.5 saat sonra yapılmasını önerdi. Kamalı, sıvı alımının dağılımının gün içinde dengeli olması gerektiğini ve iftardan sahura kadar 2-3 litre su tüketilmesinin önemine vurgu yaparak önerilerini tamamladı. (İHA)