Karaman’da "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" etkinliğinde kentin yöresel lezzetleri ile ürünleri sergilenerek tanıtıldı.

“Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Gazi Kültür Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikte vatandaşlar pilav, dolma, kuymak, pekmez helvası, yumurtalı çörek gibi yöresel ürünlerin tadına baktı. Etkinliklerde fotoğraf sergisi ile konser de düzenlendi. Ayrıca tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtımı da büyük beğeni topladı.

“Şehir dışından gelen misafirlerimize Karaman’ın kültürünü bir miktar tanıttık”

Etkinliğe yoğun katılım olduğunu belirten Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin, “Türk Mutfağı Haftası’nın bu yıl 3’ncüsü yapılıyor. Bu program, 2022 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi himayesinde başlatılan Türk Mutfağını tüm dünyaya yerel öğeleriyle tanıtmayı gaye edinen bir program. Biz de bugün Karaman’da bu gaye ile programımızı icra ettik. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi bizi mutlu etti. Bugün Karaman’a Karaman’ın ürünlerini tanıtmanın ötesinde şehir dışından gelen misafirlerimiz de vardı. Şehir dışından gelen misafirlerimize Karaman’ın kültürünü bir miktar tanıttık” dedi.

Tarihi Kentler Birliği toplantısı Marmaris’te başladı Tarihi Kentler Birliği toplantısı Marmaris’te başladı

Vatandaşlar çok beğendi

Köylerinin yöresel yemeklerini tanıtan Aynur Bayar ise “Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Yollarbaşı köyümüzün yemeklerini tanıtmaya çalıştık. Köyümüzün pilavı, dolma, kuymak, pekmez helvası, yumurtalı çörek gibi birçok yöresel yemeğimizi tanıttık. Vatandaşlar buraya geldikleri için çok mutlu olduklarını ve yemekleri de çok beğendiklerini söylediler” diye konuştu.

“Köyümüzün lezzetlerini tanıtmak için katıldık”

Özlem Çotuk da “Mesudiye köyümüzü tanıtmak için buraya katıldık. Biz Bulgaristan göçmeniyiz. Farklı lezzetleri Valimiz ile tüm halkımıza tanıtma fırsatı bulduk. Yoğun katılımdan dolayı herkes çok memnun kaldı. Kırma böreği, dızmana böreği, muhacir somunu, dizme tatlısı, oklavadan çekme tatlı, sütlü biber, oklavadan biber, batırık gibi birçok çeşit yemeğimizi sergiledik” dedi.

Etkinliğin sonunda hazırlanan yöresel yemekler, katılımcılara ikram edildi.

Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, eşi Hatice Sarıibrahim, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: iha