Diyetisyen Rıdvan Arslan, "Kemik bileşenlerini yönlendiren besinler, D vitamini, mangal, fosfor ve diğer önemli mineralleri içeren maddelerdir. İşte kemik işlemlerini desteklemeye yardımcı olabilecek bazı besinler:
*Süt ve Süt Ürünleri: Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri protein açısından zengindir ve kemiğin ağırlığını taşır. Aynı zamanda D vitaminleri de damarlar.
*Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, pazı, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, bitkiler ve diğer mineraller bakımından zengindir.
*Balık: Somon, sardalya gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir, kemik tavsiye edilmez.
*Yumurta: Yumurta sarısı, D vitamini bakımından zengindir.
*Badem ve Fındık: Magnezyum içeren kuruyemişler kemik sağlığına katkıda bulunabilir.
*Tam Tahıllar: Tam buğday, esmer pirinç gibi besinler, fosfor ve bitkiler gibi mineraller içerir.
*Portakal ve Diğer C Vitamini Kaynakları: C vitamini, kolajen üretimine yardımcı olarak kemik görevi görür. Portakal, mandalina, çilek gibi meyveler C vitamini bakımından zengindir.
*Bezelye ve Mercimek: Yüksek Lif, diğer mineraller açısından zengin baklagillerdir.
*Tofu ve Soya Ürünleri: Tofu gibi soya ürünleri, kemik sağlığı ve protein açısından zengindir.
*Susam ve Ayçiçeği Çekirdeği: Kalsiyum içeren tohumlar kemik sağlığına katkıda bulunabilir" dedi.