Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli tarafından idarecilere yönelik Milli Eğitim Bakanlığının, internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı hakkında bilgi verildi.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Gelecek Çok Güzel Gelecek” başlığı altında idarecilere yönelik konferans düzenlendi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli tarafından verilen konferansta Milli Eğitim Bakanlığının, internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı hakkında bilgiler verildi.
Eğitim modellerinin artık statik olmadığını dinamik olarak her geçen gün değiştiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu değişime ayak uyduracaklarını ifade eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, “Türkiye Yüzyılı’ ifadesi bizim için sadece iki kelime olmaktan öte bir yerde. Yani Türkiye Yüzyılı’nın içerisinde bir mefkure var. Bu fikirle beraber biz aslında yeni müfredatımıza maarif model içerisine Türkiye Yüzyılı başlığıyla başlamak istedik. Peki neden maarif? Neden eğitim değil? Zaman içerisinde biz kelimelerin içerik ve nitelik bakımından daha sadelerini kullanmaya başladık. Aslında maarif sadece eğitimi ifade etmiyor. Bilgiyi, irfanı, beceriyi, bilmeyi ifade ediyor. Dolayısıyla maarif modeli bizim Türkiye Yüzyılında uygulamaya çalıştığımız eğitim sistemimizde mottomuz haline geldi. Biz bunu yaparken ‘Yeni bir şey bulduk’ demiyoruz. Çünkü bu coğrafya, bu millet, ülkemizde yaşayan bütün insanlar bir köke sahip. O yüzden de alt motto olarak dedik ki ‘köklerimizden geleceğe ilerleyeceğiz.’ Geçmişten gelen birikimle beraber biz geleceğe yürümek istiyoruz. Bütün bunları yaparken de Manisa olarak biz de bir şey söyleyelim. Biz inşa etmeye çalıştığımız geleceğin çok güzel bir gelecek olduğunu söyleyelim. Buna da inanıyorum. Görüyorum ki bakanlığımızdan tutun bütün çalışanlarımıza fikir üretenlerden tutun da biz maarif modele inanıyoruz. Bu bizim açımızdan çok kıymetli” dedi.