Dr. Açıkgözoğlu, yetişkinlerin aralıklı oruç gibi sağlık trendlerine uyarak kahvaltıyı atlamasıyla birlikte, çocukların güne kahvaltı yaparak başlamalarının önemine dikkat çekti. Kahvaltı yapmanın çocukların başarısını olumlu yönde etkilediğini belirterek, kahvaltı yapan çocukların daha geç yorulduklarını ve özgüven sahibi olduklarını gözlemlediklerini ifade etti. Ayrıca, kahvaltı yapmanın obezite riskini azalttığının da tespit edildiğini belirtti.
Beslenme konusunda ise çocukların büyüme ve gelişmeleri için yeterli ve dengeli bir beslenme programının önemine değindi. Dr. Açıkgözoğlu, çocukların günlük beslenme programlarında beş ana besin grubuna dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı: ekmek, tahıl, pirinç, makarna grubu; meyve sebze grubu; et, tavuk, balık grubu; yumurta, peynir, süt, yoğurt grubu; ve şeker grubu.
Kahvaltıda tam buğday gibi az işlenmiş veya doğal tahılların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Açıkgözoğlu, meyvelerin deri, göz, ve diş sağlığı için önemli olduğunu ve çocukların tatlı ihtiyaçlarını meyvelerle karşılayabileceklerini belirtti. Sebzelerin de çocukların vücut sağlığına önemli faydalar sağladığını vurguladı.
Son olarak, kahvaltının okul çağındaki çocuklar için altın bir öğün olduğunu tekrarlayan Dr. Açıkgözoğlu, çocukların güne kahvaltı yaparak başlamalarının önemini vurguladı. (İHA)