Konya’nın Bozkır ilçesinde kara fırında odun ateşinde 4 saat kavrulan susamdan ürettiği tahini, dedesinden aldığı ustalıkla üretime devam ediyor. İlçeye tescillenen tahinler, ülke genelinin ardından yurt dışı pazarına da gönderilmeye...
Osmanlı mutfağından günümüze uzanan lezzet ’tahin’
KONYA'NIN BOZKIR İLÇESİNDE KARA FIRINDA ODUN ATEŞİNDE 4 SAAT KAVRULAN SUSAMDAN ÜRETTİĞİ TAHİNİ, DEDESİNDEN ALDIĞI USTALIKLA ÜRETİME DEVAM EDİYOR. İLÇEYE TESCİLLENEN TAHİNLER, ÜLKE GENELİNİN ARDINDAN YURT DIŞI PAZARINA DA GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI.
Bunlar da ilginizi çekebilir