Akbeyaz'a göre, iftar ve sahur arasında bol sıvı tüketmek önemli. İftarda hurma veya zeytinle açıp bir bardak su içmek, ardından çorba tüketmek faydalı olabilir. Sahurun atlanmaması gerektiğini vurgulayan Akbeyaz, dengeli beslenmenin Ramazan ayını daha rahat geçirmeye yardımcı olabileceğini söyledi.
Ramazan ayında vücudun suya daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Akbeyaz, iftar ve sahur arasında yeterli miktarda su içilmesini önerdi. İftarda hurma veya zeytinle açıp su içildikten sonra çorba ve ana yemeğin tüketilmesinin daha rahat bir geçiş sağlayabileceğini ifade etti. Akbeyaz, yemeklerin kızartma şeklinde pişirilmemesi gerektiğini ve iftarda ana öğünle birlikte az yağlı karışık mevsim salatası tüketilmesinin faydalı olabileceğini belirtti. Sahurda ise protein ve vitamin ihtiyacını karşılamak için yumurta, süt, yoğurt gibi besinlerin tüketilmesinin önemine değindi. İftarda ve sahurda yemeklerin yavaş ve dikkatli bir şekilde çiğnenmesini tavsiye eden Akbeyaz, aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Ara öğünlerde meyve, kuru meyve, kabuklu yemişler, süt ve yoğurt gibi besinlerin tercih edilmesini önerdi. Sahurun atlanmasının kilo verdirmediğini vurgulayan Akbeyaz, gün içinde uzun süre aç kalmanın ani sıvı ve yemek alımına neden olabileceğini belirtti. Ramazan pidesinin miktarının da kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi.
Son olarak, Akbeyaz, Ramazan ayında tam buğday ve çavdar gibi ekmeklerin tercih edilmesini, asitli ve şekerli içecekler yerine su, ayran, bitkisel çaylar ve şekersiz komposto gibi içeceklerin tercih edilmesini önerdi. (İHA)