Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinleri tüketmenin büyük öneme sahip olduğunu belirten Diyetisyen Elif Akçeken, “Öksürük, boğaz şişkinliği şikâyetlerimiz olduğunda ilk tercih edilen...
Şifa olsun diye içilen ballı süt yanlış yöntemle tüm değerlerini kaybedebilir
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE VE KIŞ AYLARINDA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYEN VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU BESİNLERİ TÜKETMENİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP OLDUĞUNU BELİRTEN DİYETİSYEN ELİF AKÇEKEN, “ÖKSÜRÜK, BOĞAZ ŞİŞKİNLİĞİ ŞİKÂYETLERİMİZ OLDUĞUNDA İLK TERCİH EDİLEN KARIŞIMLARDAN BİRİ DE BALLI SÜTTÜR. FAKAT BAZI YANLIŞ UYGULAMALAR İLE BU KARIŞIMI BEDENİMİZ İÇİN ZARARLI BİR DURUMA SOKABİLİRİZ. EĞER BAL YÜKSEK DERECEDE KAYNATILIRSA, İÇİNDEKİ DOĞAL ENZİMLER, VİTAMİNLER VE DİĞER BİYOAKTİF BİLEŞENLER ZARAR GÖREBİLİR VE BALIN BESLEYİCİ ÖZELLİKLERİ YOK OLUR” DEDİ.
Bunlar da ilginizi çekebilir