Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim üyesi Mukaddes Kılıç Bayraktar, araştırdıkları proje ile Siyez buğdayının işlenmesi sırasında atık olarak ortaya çıkan buğday kepeğinden yüksek katma değerli bir...
Siyez buğdayının kalın bağırsak mikrobiyotası üzerindeki etkileri araştırılıyor
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜNDEN DR. ÖĞRETİM ÜYESİ MUKADDES KILIÇ BAYRAKTAR, ARAŞTIRDIKLARI PROJE İLE SİYEZ BUĞDAYININ İŞLENMESİ SIRASINDA ATIK OLARAK ORTAYA ÇIKAN BUĞDAY KEPEĞİNDEN YÜKSEK KATMA DEĞERLİ BİR ÜRÜN ELDE EDEREK YENİ FONKSİYONEL ÜRÜNLER GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIKLARINI SÖYLEDİ.
Bunlar da ilginizi çekebilir