Sık yeme isteğinin psikolojik temellere, çevresel faktörlere veya kronik hastalıklara dayanabileceğini açıklayan Mancoğlu, kişilerin öğünlerinde gerekli kaloriyi alamamalarının sonucunda kısa süre içinde açlık hissi yaşayabileceklerini ifade etti. Ayrıca, doğru soruları sormak gerektiğini vurgulayan Mancoğlu, acıkmaların gerçek açlık mı yoksa stresten kaynaklanan mı olduğunu anlamanın önemli olduğunu belirtti.

Özellikle ara öğünlerde tüketilen gıdalara dikkat çeken Mancoğlu, karbonhidrat yoğunluğu olan gıdaların yanında protein kaynaklarının da bulunması gerektiğini söyledi. Kronik rahatsızlıkların da sık açlık hissine neden olabileceğini belirten Mancoğlu, trigliserid seviyesinin yüksek olması, kan şekeri metabolizmasındaki bozukluklar ve tiroit mekanizmasındaki sorunların sık açlığa yol açabileceğini dile getirdi.

Mancoğlu, öğünlerde doğru beslenme alışkanlıklarının önemine değinerek, protein, posa ve sağlıklı yağların dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Ara öğünlerde tercih edilen gıdaların da tokluk hissini uzun süre sağlaması gerektiğini belirten Mancoğlu, yağlı tohumlardan yararlanılmasını önerdi.

Yozgat’ın gururu Örül’e büyük tebrik Yozgat’ın gururu Örül’e büyük tebrik

Son olarak, egzersiz yapmanın hormonal dengenin düzenlenmesine yardımcı olduğunu belirten Mancoğlu, yavaş yavaş ve bolca çiğneyerek yemenin de tokluk hissini artırabileceğini söyledi. Ayrıca, su tüketiminin de önemine değinen Mancoğlu, bazen açlıkla susuzluğun karıştırılabileceğini belirtti. (İHA)

Editör: Haber Merkezi