Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı Mart ayında %7,7 artışla 982 bin 322 ton olarak kaydedildi. Ocak-Mart döneminde ise bu artış oranı %8,5 oldu.
Mart ayında inek peyniri üretimi %5,3, ayran üretimi %10,6, yoğurt üretimi %5,1, içme sütü üretimi %0,8 ve tereyağı üretimi %13,3 arttı. Ocak-Mart döneminde ise inek peyniri üretimi %9,3, ayran üretimi %16,8, yoğurt üretimi %10,0, içme sütü üretimi %2,5 ve tereyağı üretimi %17,7 arttı.
Önceki ay 901 bin 485 ton olan toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında %9,0 artarak 982 bin 322 tona yükseldi. İçme sütü üretimi ise bir önceki aya göre %4,7 artarak 139 bin 794 tona ulaştı. (İHA)