Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından “TÜBİTAK-1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi ve Ön Değerlendirme” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonunda ki programa; Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut, Doç. Dr. Aysun Aydın ve Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bitlis’te öğrencilere mont ve bot yardımı Bitlis’te öğrencilere mont ve bot yardımı

TÜBİTAK-1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi başlıklı sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, öncelikle Araştırma Dekanlığı hakkında bilgi verdi. Hedeflerinin proje sayısını artırmak olduğunu dillendiren Arslan, proje yazma basamaklarına değindi.

Proje yazmada ilk basamağın “Proje Nedir?” sorusunun cevabını bilmek ve proje fikrinin özgün, inovasyon düzeyi ve yaygın etkisinin yüksek olması gerektiğini belirtti. İdeal bir proje hazırlama süresinin 3-6 ay olduğunu ifade eden Arslan, proje özeti hazırlarken proje içeriğinin önemi, amacı, hedefleri ve kapsamının açıkça anlaşılır olması gerektiğine dikkat çekti.

Projede hedef ile amacın karıştırıldığını vurgulayan Doç. Dr. Arslan, proje amacını “Projenin varmak istediği nihai noktadır” şeklinde tanımlayarak, hedefin özelliğinin ise ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve belli bir zamanda gerçekleştirilebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

Proje için oluşturulan ekip ve ekipman ile birlikte bütçe dağılımından da bahseden Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, proje başvurularının 18 Mart 2024 tarihine kadar devam ettiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: iha