Doç. Dr. Oral, tuz tüketiminin azaltılmasının önemine vurgu yaparak, bu şekilde inme, kardiyovasküler hastalıklar ve kemik erimesi gibi sağlık sorunlarının önlenebileceğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün günlük tuz tüketimi için önerisinin 5 gramın altında olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Oral, ülkemizde ise bu miktarın genellikle 9 ile 12 gram arasında olduğunu belirtti. Bu durumun, özellikle sofra tuzu ve fast food tüketiminin yaygınlaşmasıyla ilişkilendirilebileceğini dile getirdi.

Yozgat’ta pikniğe giden 3 kişi mahsur kaldı Yozgat’ta pikniğe giden 3 kişi mahsur kaldı

Tuzun yapısı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Oral, tuzun sodyum ve klorür minerallerinden oluştuğunu ve vücut için gerekli bir mineral olduğunu belirtti. Ancak aşırı tuz tüketiminin kan basıncını artırarak hipertansiyona neden olabileceğini ve bunun da kardiyovasküler hastalıkların, inme ve ödem gibi sorunların riskini artırabileceğini açıkladı.

Doç. Dr. Oral, yapılan araştırmaların, sadece sofradaki tuz miktarının azaltılmasıyla 8 buçuk milyon kişinin ölüm oranlarında azalma sağlandığını gösterdiğini belirtti. Bu nedenle, sofralardaki ve fast food tüketimindeki tuz miktarının azaltılmasının, inme, kardiyovasküler hastalıklar ve kemik erimesi gibi ciddi sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olabileceğini vurguladı. (İHA)

Editör: Haber Merkezi