Ekonomi

Üzümün taneden pekmeze uzanan yolculuğu

KİLİS’TE YAŞ ÜZÜMÜN TANELERİ ZORLU İŞLEMLERİN ARDINDAN KIŞ MEVSİMİNİN ÖNEMLİ BESİN KAYNAKLARINDAN OLAN PEKMEZE DÖNÜŞÜYOR. BÖLGEDEKİ FABRİKALARDA VE EVDE ÇEŞİTLİ YÖNTEMLERLE YAPILAN DOĞAL PEKMEZİN KİLOSU 200-250 TL ARASINDA SATIŞA SUNULUYOR.

Abone Ol

Kilis’te yaş üzümün taneleri zorlu işlemlerin ardından kış mevsiminin önemli besin kaynaklarından olan pekmeze dönüşüyor. Bölgedeki fabrikalarda ve evde çeşitli yöntemlerle yapılan doğal pekmezin kilosu 200-250 TL arasında satışa sunuluyor....