Yusuf Atılgan, fabrikasyon yeminden uzak durduğunu, koyunlarını organik şekilde, arpa ezmesi, fiğ ve mercimek kesi gibi besin maddeleriyle yetiştirdiği için, haftada en az on günde bir defa tuza ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Büyümesi, sağlıklı ve düzgün işleyen bir vücut sağlığına sahip olmaları için hayvanların da tuza ihtiyaçları olduğunu vurgulayan koyun yetiştiricisi Yusuf Atılgan, haftada en az bir gün tuz verilmesinin aynı zamanda hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık ve direnç kazanmasını sağladığını belirtti.
Akdağmadeni ilçesinin Körük Köyü’nde koyun yetiştiren ve geçimini koyunlarından sağlayan Yusuf Atılgan, hayvanlara tuz verilirken değişik yöntemler kullanıldığını söyleyerek, “Ben geleneksel yöntemi sürdürüyorum. Yassı taşlara serpiştirmek suretiyle hayvanlarımın tuz gereksinimini karşılıyorum. Tuz vermezsem hayvanlar; poşet yer, duvar yalar, toprak yer” diye konuştu.
Hazır olarak tüketilen hayvan yemi ürünlerinde tuz bulunduğu da ifade eden Atılgan, organik yetiştiricilere hatırlatmada bulunarak, “Organik yetiştiriciler hayvanlarına mutlaka yeteri miktarda tuz vermelidir” dedi. /Haber Merkezi