Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) akademisyenlerinden Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat ve Mühendislik–Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan ile Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz gönüllü etkinlikler için Sorgun’daydılar.
Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) akademisyenlerinden Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat ve Mühendislik–Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan ile Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz gönüllü etkinlikler için Sorgun’daydılar.
Topluma ve eğitime hizmet niteliğinde gönüllülük esasıyla yürütülen faaliyetlerden birisi olan “Bedirbaba Bilim Söyleşileri” 15 Aralık 2023 Cuma günü, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ve Bedirbaba Mahallesindeki Yunus Emre İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Kılınçarslan’ın daveti üzerine gerçekleştirildi.
Okulda eğitim gören öğrenciler yapılan buluşmalarda "Sorgun'dan da Aziz Sancar çıkabilir, Ben de yaparım, Mini Söyleşiler, Moleküllerin Dünyasına yolculuk" gibi başlıklar altında değişik konularda merak uyandıran ve ilgi çeken bilgiler paylaşıldı.
"DAHA ÇOK VE DAHA SIK BULUŞMALAR OLMALI"
İlkokul öğrencileriyle sınıflarında ve ortaokul öğrencileriyle okulun konferans salonunda ayrı ayrı bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilere kendi düzeylerine uygun bir dille başladığı anlatımında çocuklardan gelen dönüşlere bağlı olarak ele aldığı konuları derinleştirmeye çalıştı. Her seferinde çocukları bilimsel çalışmalara özendirmeye çalışan bir yaklaşımı canlı tutan Prof. Dr. Mustafa Böyükata etkileşimli bir dil kullanarak atom ve moleküllerden, yabancı dil bilmenin öneminden, öncü bilim insanlarının yaptığı çalışmalardan ve gelecekte Aziz Sancar gibi yeni sıçramalar ortaya koyacak olanların Sorgun’dan da çıkabileceğinden bahsetti. Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Sorgun’un harika çocuklarıyla söyleşilerde bulunmak bizler için de doyumsuz bir duygu kaynağı oldu. Böylesi etkinlikler daha çok ve daha sık yapılmalıdır. Her okulda bu tür buluşma faaliyetleri olmalıdır. Bu buluşmaya önayak olan ve bizleri davet eden Okul Müdürü Mehmet Kılınçarslan ve Müdür Yardımcısı Mustafa Mutlu Kadayıfcı ile bütün öğretmenleri kutlarım. Güzel bir çalışmaya vesile oldular." dedi ve her fırsatta katkı vermeye çalışacaklarını ifade etti.
"ETKİLEŞİMLİ VE YARARLI SOHBETLER OLDU"
Çocuklarla etkileşimli ve çok yaralı bir sohbet olduğunu belirten, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşilerde başarıya giden yolda kalıcı ve doğru bir hedef belirlemenin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat, “Yaşadığımız dünya da çok farklı canlı türleri yaşamaktadır. Fakat insanın onlardan üstün özellikleri vardır. En önemlisi bizlere verilen aklımızı iyi kullanmamızdır. Büyüklerimizle daima iletişim halinde olmamız ve onlara karşı samimi bir davranış göstermemiz gerekir. Üniversiteler artık çocukların ve onların okullarının yanına geldi.” dedi ve üniversitelerin onları için açıldığını hatırlatarak gelecekte bu çocukları üniversitelerine beklediklerini sözlerine ekledi. Futboldan, çocukların hangi meslekleri seçmek istediklerinden, ileride ne yapmak istediklerinden, teknolojik gelişmeleri takip etmenin ve iletişim araçlarını kontrollü olarak kullanmanın gerekliliğinden, günlük hayatın programlanmasının gerektiğinden, değerler konusunda ailelerinden destek almak gerektiğinden ve çok geniş çerçeveden gelen sorulara doğru cevap olacak konulardan bahseden Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat, böyle bir etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti ve kendisi içinde farklı bir gün olduğunu ifade etti.
“DUYGU YÜKLÜ BİR ETKİNLİKLİK”
Ortaokul öğrencileriyle bir araya gelmenin ve onların gençlik enerjilerini paylaşmanın kendisi için de mükemmel bir duygu olduğuna değinen dr. Öğt. Üyesi Mustafa Erbakan, “Parıldayan minik gözlerinden saçılan yaşam enerjisini iliklerime kadar hissettim. Onlarla bugünü ve geleceği konuştuk. Favori derslerini, ilgi alanlarını ve gelecekte seçmek istedikleri mesleklerini... Karşımda kararlı, ne istediğini bilen ve özgüveni yüksek gençler bulmak, gelecek adına içimi ümitle doldurdu. Değerli öğretmenlerinin rehberliğinde, ilgi alanlarının ve yeteneklerinin farkına varıp üzerlerine coşkuyla emek veren gençlerimizin spor, bilim ve sanatın farklı dallarında başarılar kazanmaları hiç de şaşırtıcı bir durum değildir.” dedi ve değerlendirmelerine “Genç dostlarımın eşsiz yaşam enerjilerinden mülhem yoğun bir motivasyonla okuldan ayrıldım. Bu güzel organizasyona vesile olan ve emek veren herkese şükranlarımı sunarım.” şeklinde duygularını da ifadelerine ekledi.
“GÖNÜLLERE DOKUNMAK GÜZELDİ”
Okulda yaptığı söyleşileriyle çocukların gönlüne dokunmaya çalışan Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz Ali Sapmaz yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarımıza ülkemizin ne kadar güzel olduğunu ve bu ülkede yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu anlattık. Aynı zaman da çocuklarımızın çok kıymetli olduğunu, her çocuğumuzun kendine özgü ve değerli olduğunu vurgulamaya çalıştık. Ve bizlerin bu ülkeye katacak çok büyük görevimiz, insanlığa verecek önemli hizmetlerin olacağını anlatmaya çalıştık. Bütün çocuklarımız her birinin kültür, sanat, spor, bilim ve teknolojide önder, öncü ve ‘idol insan’ olacakları gözlerinden okunuyor. Gençlik Merkezlerimizin hizmetlerini anlattık. Çocuklarımızın dönütlerinden bizlerde bir şeyler öğrendik. Öğrencilerimizin katılımları, enerjileri ve fikirleri geleceğimiz için umut vericiydi.” dedi ve okuyan düşünen üreten gençler ile buluşmamıza vesile olan okul idaresine, öğretmenlere ve böylesi güzel söyleşi programlarına öncülük ettiği çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.
“HEDİYE KİTAPLAR DA GÖTÜRÜLDÜ”
Akademisyenler tarafından öğrencilere dağıtılmak ve okulda değerlendirilmek üzere hediye kitaplarda götürdüler. Bu materyallerin teminindeki desteklerinden dolayı Kâşif Çocuk Yayınları İmtiyaz Sahibi Emrullah Köker, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Dr. İbrahim Erdoğan, emekli öğretmen Selami Tanoğlu, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Eğitimci-Yazar Ahmet Sargın, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Naci Şahin, Yozgat Belediyesinden Uğur Sağlamer, Tarım ve Orman Bakanlığından İsmihan Açıkgöz ve Atila Bal, Kayseri’den öğretmen Murat Akpınar, Nevşehir’den öğretmen Halit Arapoğlu ve farklı meslek mensubu gönüllülere de gıyabında teşekkür edildi.
“TEŞEKKÜR EDİLDİ”
Düzenlenen etkinliklerden heyecan duyulduğu vurgulanan program sonrası Sorgun Yunus Emre İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Mehmet Kılınçarslan, “Kıymetli konuklarımız öğrencilerimizin bilime dikkatlerini çektiler. Bilimsel araştırmalara merak duymalarını sağladılar. Onların bilime karşı farkındalık oluşturmalarını sağladılar. Çok verimli bir program gerçekleştirildi.” dedi. Devamında böylesine verimli ve dikkat çekici bir program gerçekleştirdikleri için kendilerine teşekkür ederek sonraki zamanlarda da tekrar okullarında görmekten mutlu olacaklarını belirtti.